Mørke

Lidt om bogen og baggrund

Velkommen til en romandudgave af Queens Bohemian Rhapsody. Og hvad mener jeg så med det? Jo, bogen er lang, kompleks, undervejs spekulerer man over hvad forfatteren har gang i, men til sidst går det hele op i en højere enhed.  

“Mørke” er min debutroman og af en sådan en at være nok en vildt ambitiøs mastodont. 

Den er relativ lang, kompleks, udfordrer læseren, der er ingen vampyrer og kun en smule kriminalitet. Den indeholder med andre næsten alle de fejl et debutværk kan i nutidens danmark. 

Glemte jeg at nævne dette: Hovedpersonen er et plot, ikke en person.
Hvad jeg mener med det er, at bogen er bygget op som springende fortællinger, hvor der er en rød tråd der går gennem hele værket, en handling der lægges op til, noget der influerer over tid, fra første til sidste side, uanset tid, stede og persongalleriet i bogens kapitler. 

Alligevel synes jeg, at den er værd at læse. 

Det syntes de anmeldere, der læste den også – i så høj grad at to ud af de tre anmeldere du kan læse her på sitet har købt bogen, efter at de har læst den gratis som e-bog først. Det betragter jeg som en kompliment. 

  Det  hele startede med en tanke, baseret på et bog af Peter F. Hamilton, en britisk sci-fi forfatter og en af mine literære helte. Der var et underordnet plot i hans meget store værker, som jeg gav et tvist og overførte til jorden på min egen måde. De tanker fik jeg i sommeren 2012 og skrev så til og fra indtil historien stort set var færdig i efteråret 2015. De tog godt 3 år at skrive bogen imens jeg passede fuldtidsarbejde. 

   Hvorfor har du så ikke hørt om den, hvorfor er den ikke berømt? 

For det første så er den kompleks. Historien starter i 1500-tallet, springer igennem 4 nye fortællinger videre op gennem tiden til omkring side 125, hvor du starter på hovedhistorien, der er en sci-fi, men også en udviklingshistorie, hvor man følger begivenhederne i den primære karakters liv og hvordan det bliver flettet ind i begivenheder der startede i 1500-tallet – og hvordan det alt sammen fører til den uundgåelige afslutning.

For det næste fordi den ikke er udgivet gennem et stort forlag med et gigantisk markedsføringsbudget. Jeg kontaktede forlag og fik nogle pæne afslag: “For lang, for kompleks – men med et godt sprog, osv.”

   Det brugte jeg 2 år på at lytte til, og så sendte jeg den selv på gaden som en selvudgiver. Det er ikke fordi jeg ikke delvist forstår forlagene. Forlag er forretning, og i en forretning med udgifter satser man helst på det sikre. Det vil i disse tider sige krimier, biografier om folk med en tragisk barndom og vampyrer.
Min bog indeholder ingen af delene (jo, lidt kriminalitet, men ikke meget).   Bogen er måske ikke en oplagt bestseller (selvom jeg håber, naturligvis) Det er den heller ikke skrevet for at være. Jeg skrev den ikke for læserens skyld, men for min egen. Jeg havde noget på hjerte, noget jeg ville sige, en historie at fortælle. At jeg så faktisk er stolt er resultatet (forlag eller ej) og bliver overordentlig glad når andre kan lide den, er så en anden snak.

Anmeldelser

Læseeksempel

Indhold

Forudsigelser – fik jeg ret?

Køb den her